What are all these accounts used for?

Nadat wij uw bestelling verwerkt hebben zult u van ons meerdere accountgegevens ontvangen. Dit heeft een aantal redenen. Omdat dit soms verwarrend kan overkomen zetten we graag alles even op een rijtje.


How2 Solutions Account

In de eerste plaat zal u van ons een account ontvangen om uzelf aan te melden op deze website. Dit noemen we uw \"How2 Solutions account\". Deze account dient voornamelijk om uw administratie mee te regelen: het bekijken van uw facturen, het wijzigen van uw adresgegevens en het plaatsen van bestellingen. Ook het beheren van uw domeinnamen en verschillende hosting pakketten doet u met deze account. Deze account zal u dus maar sporadisch nodig hebben.

cPanel Account

Indien u en hosting pakket besteld heeft zal u ook een account ontvangen om u aan te melden op uw cPanel. cPanel is het controlepaneel om daadwerkelijk uw hosting pakket mee te beheren. U kan er bestanden mee bekijken, databases mee beheren, software installeren, email accounts aanmaken, ... Uw cPanel gebruikt u dus om structurele wijzigingen aan uw hosting pakket aan te brengen.

Indien u meerdere hosting pakketten heeft zal u dus ook meerdere cPanel accounts hebben. Dit laat u ook toe om iemand anders toegzng te geven tot een specifiek hosting pakket.

Webmail

Toegang tot uw Webmail verloopt in principe via uw cPanel account. Het is echterm ogelijk om uw webmail rechtstreeks te benaderen via de URL die u daarvoor ontvangen heeft. Ook kunnen anderen gebruik maken van Webmail via de email accounts die u via uw cPanel Account aangemaakt heeft.

Drupal, Joomla, WordPress en andere accounts

Vermoedelijk zal u ook een systeem gaan installeren zoals Drupal, Joomla, WordPress of Prestashop. Ook hierbij zal u een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen om deze omgeving mee te beheren. Dit zijn dan ook de gegevens die het belangrijkst zijn voor u.

Deze gegevens zal u gebruiken voor het dagelijks beheer van uw website zoals het plaatsen van artikels, toevoegen van gebruikers, plaatsen van nieuws, verwerken van bestellingen, ...

Samenvatting

  • Uw How2 Solutions account gebruikt u voor administratie, facturen die u van ons ontvangt, het plaatsen van beestellingen en het overkoepelnd beheer van alle diensten die u bij ons afneemt.
    • Uw cPanel Account gebruikt u om structurele wijzingen aan te brengen aan uw webruimte, email en FTP accounts aan te maken en om software te installeren.
    • De account van de door u gekozen software gebruikt u om uw website dagelijks mee te heheren.


    Tags: account, multiple, cpanel